Fotóterápia

Önismeret és terápia fényképpel!

 

A fény, szín és művészetterápiák évezredek óta ismert és bevett módszerek testi, leki egyensúlyunk megteremtésére, fenntartására. A holiszitikus gyógyászat elveit figyelembe véve a harmónia megteremtésére irányulnak. Problémák kezelésére, vagy azok kialakulásának megelőzésére a hajlamok ismeretében. Test és lélek elválaszthatatlan egységet alkotnak. Betegségeink, gyenge pontjaink belső viharaink fizikai megtestesülései, melyeket azonban sokszor nem tudunk megfogalmazni magunknak. Nehéz önmagunkat tisztán, kívülről látni. A fotóterápia nem hasonlít egy pszihológiai analízisre. Nem az általunk megélt eseményeket tárja fel, melyek megzavarhatják harmóniánkat, hanem ezeknek a nyomait. Sok-sok tematikusan összeválogatott kép adja meg az impulzusokat, s az ezekre adott reakciók térképezik fel érzelmi kilengéseinket, irányultságunkat, jellemünk, érdekődési körünk mikéntjét. Sokszor már az első sorozat közben meglepődünk, mikor megfogalmazódik egy-egy választásunk, reakciónk jelentése, de teljes képet általában 3-4 alkalom után lehet alkotni.

Hogyan reagálunk színekre, formákra, élőre és élettelenre? Mások arcára, vagy akár egy vízcseppre. Ezek után készül el mindenki számára egyénileg a saját képe, melyben a színek és a formák dominálnak. Ezek a képek fotográfia alapból, manipulációval készülnek. Személyes mandaláink, melyben felfedezhetelenül ott van a háttérben a tartalmi alap, de erőteljes hatásukat a fényeik adják. Érdemes kihelyezni hálószobánkba, irodánkba, vagy akár magunkkal hordanunk megfelelő méretben. Garantáltan hatni fog ránk.

Nagyon érdekes élményeket és meglepetéseket rejt ez a módszer azoknak, akik szeretnek igazán tisztában lenni önmagukkal. Már vagy 20 éve figyelem az emberek képekre adott reakcióit, és a mai napig lenyűgöz, milyen sokszínűek vagyunk, mi mindent látunk bele ugyanabba a dologba és mennyi minden van rejtve bennünk.

 

Varju Katalin fotográfus, lovas terapeuta

További információ és időpontkérés elérhetőségeinken.